Magyar dizájn a lakberendezésben

by - augusztus 19, 2019


Sziasztok!

Lassan véget ér a nyár és én is új helyre költözöm, így a lakberendezés téma most picit aktuálisabb lett. Néhány kedvenc hazai márkát összeszedtem nektek, akiknek a termékkínálata nagyon tetszik és a későbbiekben, ha lesz saját otthonom, akkor biztosan jelen lesznek a lakásban is. Ezek jó részét már a @keresdamagyardizajnt Instagram oldalon be is mutattam rövid sztorikban, de sokan még nem követitek ezt az oldalt, így gondoltam itt is írok róluk részletesebben. A választott tárgyak az én ízlésemet tükrözik és közülük nem is egy olyan márka van, amelyek a környezettudatosságra is odafigyelnek, így nálam ez nagy pluszt jelent.


A márka Bagi Lídia nevéhez köthető, az oldalára Etsyn találtam rá és szerelem lett első látásra minden, amit nála találtam. Lídia saját maga tervezi meg az ólomüvegből készült tükröket, amik a hálószoba, a nappali, de még a konyha egyik éke is lehet.  Nekem ez a holdas változat a kedvencem, már el is képzeltem mennyire jól nézne ki a sok növény mellett, amiket tervezek majd beszerezni a szobákba. A márkánál festett üvegek is kaphatóak és vannak ennél sokkal mintásabb, bonyolúltabb formájú, díszítésű darabok is. Az oldalnak van Instagram oldala is, azt is csekkoljátok le mindenképpen.



A környezettudatos hazai márkák közül, a Százszorszép brand abban emelkedik ki, hogy úgy próbál lehetőséget kínálni a saját környezetünk megszépítésére, hogy közben a globális egészt is figyelembe veszi. Manapság elég nehéz fenntartható díszeket létrehozni, amik divatosak és hosszútávon is kiszolgálnak, de ez a törekvés ennek a kis családi vállalkozásnak sikerült. A tudatos dekor mellett, a minimalizmus jellemzi a márkát, ráadásul több ízben nézelődhetünk az oldalain, így biztos találunk valamit, amitől az otthonunk természetesen szépülhet, műanyagok és tömeggyártás nélkül.



Szerintem a  képről is látszik, hogy ez a márka mennyire Szofis. Imádom a felhőket, mindent, ami felhős és már egy ideje nagyon is agyalok, hogy berendeljem-e ezt a szettet. A felhős dolgokból sosem elég és a szürke falam szinte kiállt valami szép dekorációért, ráadásul hamarosan névnapom is lesz, így egyel több érv áll mellette.

A JUSTA megálmodója Juju ( Takács Judit) és Eshuz (Onódi Roland) a két tervező különböző stílussal dolgozik, de mégis nagy az összhang az alkotók között, ami a termékeken is meglátszik, ugyanis a geometrikus, letisztult, vektoros formák vegyülnek az aranyos és kedves, kissé gyermekded mintákkal. A kínálatban matricákkal találkozhatunk, amelyeket falra, kisebb tárgyakra, papírra is ragaszthatunk, ezen kívül printek is kaphatóak, bögre és papírzsák.

Az online rendelés mellett a termékeket megtalálhatjátok a Cotton Ball Lights & ClassHome Design Shop-ban, amiről írtam is egy betekintő bejegyzést is.



Fogarasi Teréz lakberendezési tárgyai nagyon tetszenek, a pamut, a juta és a fa alapanyagokkal dolgozó márka minimál tárolásra alkalmas dekort kínál, amiket számos helyen hasznosítani lehet, a konyhában, a nappaliban, de a hálóban is akár. Teri Instagramja is nagyon szép és a képaláírásai is nagyon hasznosak és a környezettudatosság itt is megjelenik a profilban. A legutóbbi posztjában például arról beszélt a tervező, hogy miért érdemes minőségi, hazai márkáktól vásárolni, ezt hozta összefüggésbe a fenntartható használati tárgyak helyzetével. A dala lovak is nagy kedvenceim nála, főleg mióta láttam tavaly a Szárnyas fejvadász filmet és ott is hasonló tárgy áll a történet egyik fókuszelemeként. Az alkotóval a környezettudatos szemlélet, az egészséges étkezés követése és a hazai design szeretete mellett, Dél-Korea iránti rajongás is közös, így ez csak hab a tortán.





A NOME lab márka viszonylag friss, horgolt termékeket gyártó brand. Az alapkoncepció táskákra épít, de néhány lakberendezési tárgy is készült már a repertoárjukban. Köztük, a képen látható horgolt kaspó lett nagy kedvencem. A színe valami elképesztő és remekül el tudom képzelni ezt az összképet a leendő nappalimban is.


Nektek melyik márka kínálata tetszik leginkább?
Írjátok meg kommentben!
Puszi, Szofi

a fotók: külön-külön a márkák tulajdonát képezik



You May Also Like

0 megjegyzés