Könyvajánló: Lélekkód

by - február 10, 2018


Sziasztok!
2017 olvasás szempontjából nekem, nem volt egy termékeny év. A 10 ujjamon meg tudom számolni hány könyvet is olvastam el, csak úgy a szórakoztatásomra, de ezen idén szeretnék változtatni. Mostanában jobban vonzanak azok a könyvek, amik motiváló hatásúak, a önismeret vagy az énkép kialakulásával és azon megtartásával foglalkoznak.   
HOZLEITER FANNY:
Fanny, Mosolyka néven robbant be a köztudatba és mára azt gondolom, nagyon sokunk példaképe és erőt adó pozitív angyala. Az író - blogger lány saját platformján mesél arról, milyen is az, amikor az élet nem cukorkás vattapamacsokat dob, milyen az amikor a sok nehézség és bánat mellett meg kell tanulnia az embernek kapaszkodnia a pillanatindákba és bíznia magában és abban, amimég előtte áll. Fanny manapság a Te döntesz című könyvének a filmváltozatával foglalatoskodik, emellett az anyaság témája foglalkoztatja. Ezek azok a dolgok, amik kitöltik a mindennapjait, emellett persze ír, előadásokat tart, lelket önt azokba az emberekbe, akik elvesztek és nem érzik a szikrát a talpra álláshoz.

Mosolyka,a meséket rejtő Lélekvilággal próbálja meg felhívni a figyelmünket arra, hogy ha letérünk a hit útjáról és már nem vezérel minket semmi, nem hajt előre cél, akkor az bizony változtatást kíván. A könyv elején nyíltan beszél arról, hogy ő is átesett azon a ponton, ahol azt érezte bármi is történjen, valami hiányzik, valami nem úgy alakul, ahogy kellene. 

36 szó adta a 12 mese alapötletét, amik arra hivatottak, hogy a burkolt kódokat felismerjük, tanuljunk belőlük és lássuk meg a továbbhaladáshoz szükséges irányt. A könyvben találkozhatunk a jóságos, türelmes és bölcs Holdkirállyal, Krisztoffal és Alexanderrel, akik a lelkükre tapadó ürességet szerették volna eltüntetni, és ezzel az elhatározással indultak el a Lelkesítők tengeréhez. A felhők falván lévő pamacskák meséje megtanítanak minket arra, hogyan becsüljük meg azokat a dolgokat az életben, amik oly nyilvánvalóak, de ha nem lennének, mi sem lennénk. Az életben az ilyen apró, természetesnek tünő szépségeket is fel kell tudni ismernünk és nem mindent természetesnek vennünk. A téves kód mesében az ön elfogadásról olvashatunk egy kedves történetet, Benről a csillagos halról és a páncélos pettyes teknősről.

A könyv igazán annak fog tetszeni, aki felnőttként sem ódzkodik a mesék világától és gyermeki izgatottsággal tud az egyes történetekhez viszonyulni úgy, hogy közben meglátja a rejtett üzeneteket. Ne várjunk hatalmas és eget rengető elbeszéléseket, ugyanis ez nem az a könyv. Az illusztrációk részemről aranyosak, a gyermekrajzszerű képek jól kiegészítik az írásokat.




Ti ismeritek Mosolykát? Szoktátok olvasni a blogját?
Puszi, Szofi


You May Also Like

0 megjegyzés