Libabőr Giftshop - Egy kreatív család designer boltja

by - december 01, 2018


Lassan beáll a rendszer a blogon, hiszen az elmúlt hetekben, szinte mindig szombatonkénz hoztam nektek az újabb cikket. Szeretném tartani ezt a szokást, illetve a hét közepére is beiktatni egy-egy újabb témájú tartalmat. Ma, a hazai design üzleteket bemutató sorozatom újabb gyöngyszemével érkezem, a Libabőr giftshop-pal. A bolt családi vállalkozásként üzemel október óta Budapesten. Az üzlet nyáron nyitott a Balaton partján, de ősztől már csak a fővárosban találkozhattok a fekete-fehér, minimál termékekkel.



Hogyan jött létre a Libabőr? 


A Nagy család számára egyáltalán nem idegen foglalkozás az, hogy designer. Hujber Enikő, a család édesanyja jó pár éve foglalkozik táskákkal, az ő márkája az Enocska. A táskák tervezését és kivitelezését is Enikő csinálja, minden darab egyedi, nincs két egyforma semmiből. Az anyagok tekintetében is különleges ez a márka, hiszen minden, már nem használt katonai ruhák alapját is képező anyagból varródik. A legyártáshoz így, nem kell új anyagokat legyártani, ráadásul a minőségük is remek. Én is beszereztem egy táskát a márkától, amit az Instagram oldalamon is láthattok, hamarosan pedig egy zero waste poszt kellékeként köszön vissza a blogra.


"Körülbelül 1 éve fogalmazódott meg, hogy szeretnénk valamit együtt csinálni, annál is inkább, mert a család mind az 5 tagja önálló életet él már, de szívesen veszünk részt egy ilyen kezdeményezésben, ahol az eredeti családi szerepek (apa, anya, 3 gyerek) átalakulnak és mindenki új oldaláról mutatkozhat meg, esetleg kiélheti alkotó vágyait vagy erősítheti a csapatot a mindennapi működtetés területén. A felmerülő ötleteket közösen vitatjuk meg, az valósul meg, amivel mind az öten egyetértünk.Célunk egy különleges hangulatú ajándékbolt létrehozása, ahova belépve “libabőr” érzést adhatunk vásárlóinknak. "  
-mesélte Sára, akivel a boltban is találkozhattok


A bolt különlegessége az is, hogy minden termék fekete és fehér színekben pompázik. Táskák, termoszok, kitűzők, füzetek, tollak és egy kis second-hand sarok is található az üzletben. A márka kínálata között az egész család kreativitása  bújik meg, ugyanis a képeslapok az apuka fotóiból készülnek, a kitűzők a két lány ötleteiből születnek, az újrahasznosított bevásárlótáskák és az Enocska szépségeket Enikő készíti, a grafikai munkákat pedig Sári öccse. 


A márka ezeken kívül is egyedi és kiemelkedik a többi designer termékeket forgalmazó üzlet közül, hiszen Enikőék fő célja, az, hogy minél több saját termék is bemutatkozhasson a bolt kínálataként és ezzel is erősítsék a hazai termékek tárházát.


A papíráruk rajongói egy új lelőhelyként is számolhatnak a hellyel, hiszen a cuki tollak mellett, ceruzák, noteszok és füzetek is helyet kaptak a polcokon. A kitűzök közül pedig, a huncut feliratú a kedvencem.


Az ár tekintetében nagyon korrekt kis hely, sőt, a piacon talán ez a designer bolt a legolcsóbb. Karácsonyi ajándék ügyben is érdemes szétnézni, hiszen remek minőségű termékekkel találkozhattok.


Libabőr Giftshop
1065, Budapest Hajós utca 43.



A legutolsó képen a család mind az 5 tagja látható, a közös minimál tetkójukkal.

You May Also Like

0 megjegyzés