Ünnepi ajándékötletek hazai kézművesektől

by - november 23, 2018


A blog megújult és ünnepi ruhába borult.  A téli időszakra szerettem volna egy letisztult külsőt az oldalnak és azt hiszem, hogy ez sikerült is. A pasztell színek tavaszig biztosan nem fognak visszaköszönni a felületemen. A csodás design @heyiamanda alkotása, aki illusztrátor, ráadásul az egyik legjobb barátnőm is. Nektek tetszik az új design? Írjatok nyugodtan ezzel kapcsolatban kommentet vagy véleményt, engem teljesen beszippantott a rajzból áradó karácsonyi hangulat. 

A Black Friday hét kezdetével egyre inkább tudatosul bennem az, hogy az ötletelés szintjén túl, nem léptem még a karácsonyi ajándékok ügyében. Az Instagram oldalamon külön jegyzek egy fület, ahová összegyűjtöttem jó pár magyar termékre vonatkozó akciót, így azt is érdemes lehet megnéznetek, ha ötletekre van szükség a fa alá vagy a hétvégi akciók érdekelnének.

A mai bejegyzésben összeszedtem nektek néhány kézműves terméket, amikért egytől-egyig odáig vagyok. Mindegyiket nagyon szívesen látnám a karácsonyfa alatt esetleg a Mikulás csomagomban. Az első négy termék a Meska.hu oldaláról van és aki nem ismerné a weboldalt, annak röviden megjegyezném, hogy ez egy olyan gyűjtőfelület, ahol a magyar kézművesek termékei vásárolhatóak meg.


Linda Buttercup Design: A képeslapok és a printek az elmúlt években egyre nagyobb figyelemben részesültek, nagyon sokan trendből vagy csak a slow life életmód keretein belül, de küldenek postai úton is jókívánságokat. Maga az ötlet, bár nem túl zero waste, de a gesztus, a kézzel írott szöveg és a megfelelő grafikával ellátott, személyre szóló lap kiválasztása nagyon aranyos és kedves gesztus. 


Kiss Julianna nappal édesanya este pedig csodákat alkotó kézműves. Ez a szarvasos ajtódísz azonnal elnyerte a tetszésem, hiszen nagyon kis családias hangulata van. A táblán, a család minden egyes tagja felsorakozhat a választott mintátok alapján és ha szeretnétek, akkor kulcstartó is készíthető belőle. A karácsonyi családi portrés akasztót is megtalálhatjátok a Meska oldalán.


Lógó lábú manó Kittitől:  Az ünnepek előtt szinte az összes virágboltban, dekorációs boltban találkozhattok hasonló bábukkal. Kiváló lakásdekorációs elemek, a lakás bármely pontjára kihelyezhetőek és ráadásul gyerek biztosak is, legalábbis azok, amikben nincs törékeny rész. A Butlers-ben, a Stile Interior üzletben és a virágboltokban is horror áron lehet beszerezni egy-egy nagyobb manófigurát. Kitti 2000 Ft-ért árulja a kézzel készült babákat.


MeDália: Ez a csodás karácsonyfadísz tökéletes kis apróság. A felsorolt ajándékok közül ez a kedvencem, mert csodaszép és ötletes. A MeDália márka egy házaspár ötlete, akik 2010 óta foglalkoznak gravírozással. Képkeretek, ajándéktárgyak, karácsonyi dekorációk, kulcstartók és bortartók is megtalálhatóak a kínálatukban. Fával dolgoznak, amit natúran hagynak, így ha szeretnétek, le is tudjátok festeni a választott dekorációtokat. A megrendelések 100%-os odafigyeléssel készülnek, minden vásárlás előtt a megrendelő emailben kap egy előzetes tervet, hogy biztosan boldogság legyen a vásárlás élménye. Ez a karácsonyi dísz nagyon szép és teljesen személyre szabható, alig várom, hogy én is vehessek egy ilyet a mi kis kuckónkba.


Bogbag: Lay Boglárkával személyesen is volt szerencsém már találkozni egy rendezvény keretein belül és alkotás közben fél füllel hallottam meg, hogy táskákat készít. Ezek után kérdezősködni kezdtem és lám lám mennyire jól is tettem, hiszen ennek köszönhetően egy újabb hazai márkával ismerkedhettem meg. Boglárka csak biopamuttal dolgozik, termékeivel a környezettudatosság fontosságát hirdeti. Mikulásra és karácsonyra pedig egyedi, névre szóló zsákokat lehet tőle rendelni.


Az Aurora Candle Company gyertyái is nagyon felkeltették az érdeklődésemet. Látatlanban is nagyon kellemes karácsonyi illatokkal rukkoltak elő, így nehéz nem feljegyezni őket a karácsonyi kívánságlistára. A karamellás illatra és a Diótörő gyertyájukra vagyok a leginkább kíváncsi, de a képen látható szett is elvarázsol. A márka különlegessége, hogy fakanóccal égnek a gyertyák és szójaviasz az alap.


Tarkaplacc: A Tarkaplacc csapata, Viki és Laci online boltjukban horgolt ajándékokat árulnak. A karácsonyi időszakban már elkezdtek megjelenni a márkánál is az ünnepi figurák, így érdemes körbenézni náluk is. Lakásdekorációként, gyerekjátékként is kitűnően funkcionálnak a díszek, sőt az egyedi elképzeléseiteket is valóra váltja nektek a kis csapat.


Pracli: Szabó Bettina egy fiatal lány, aki tervezőgrafikusnak tanult és hatalmas táskarajongó. Olyannyira, hogy nemrégiben komolyabban is elkezdett foglalkozni ezzel a szenvedélyével és megalkotta a Praclit. A márka nagy hangsúlyt fektet a zero waste életmódra, rengeteg szuper átlátszó zsákot találhattok nála, ráadásul a cuki és egyedi gymbagek is megtalálhatóak Bettinél. A 30y rajongóknak pedig, külön ajánlanám a márkát, hiszen egyedi stílusú írástechnikával ellátott táskák is kaphatóak nála. A márka kínálatának egy része, a budapesti Szia+-ban is helyet kaptak.

Mindenképpen fogok még hasonló poszttal jelentkezni, úgyhogy ne aggódjatok! Remélem, hogy tudtam sok újdonsággal szolgálni nektek és esetleg idén, ti is több kézműves terméket választotok a hazai kínálatból, a karácsonyfa alá. 

/a képek mindegyike a márkákat illeti
a legfelső kép saját 

Melyik termék tetszett a legjobban? Írd meg nekem megjegyzésben!




You May Also Like

0 megjegyzés