Blanche C-vitaminos éjszakai krém

by - július 16, 2019


Sziasztok!

Ebben a hónapban leginkább kozmetikai terméktesztekre számíthattok, augusztusban pedig több egyedi kivitelezésű blogbejegyzés is várható. Még tavaly ősszel használtam el a Blanche natúrkozmetikum C-vitaminos éjszakai arckrémét, azonban valamiért a konkluziót nem szedtem össze róla, így ezt most pótolnám.

A Blanche hazai kozmetikai márkától ez volt az első krémem, így nagyon kíváncsian vágtam bele a tesztelésébe és rendeléskor is igen tudatosan emeltem le ezt a krémet a képzeletbeli polcról. Akkor a rutinomban éjszakai arckrém nem kapott helyet, de mindenképpen ilyen típusú kozmetikumban gondolkodtam és az airless üveg, a C-vitamin, peptid komplex kombó megfogott annyira, hogy ő lett a befutó.


A csomagolás lenyűgöző, dekoratív, könnyed és higiénikus, ráadásul az airless üveg miatt a hatóanyagok is hosszútávon tudják kifejteni a hatásukat anélkül, hogy oxidáció lépne fel. A hidratálókrém összetevőlistája is csábító volt a számomra, hiszen tele van rengeteg hidratáló összetevővel, mint például a édesmandula olaj, shea vaj, jojoba olaj, szilvamagolaj, ligetszépe olaj. A ráncmegelőzés végett, C-vitamin és peptidek is találhatóak a krémben illetve a túrbózott antioxidáns tartalom miatt Q10 is.

Pontos összetevők:

Aqua, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Butyrospermum Parkii Butter, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Betain, Palmitoyl Tripeptide-5, Glycerin, Glycine Soja Oil, Ubiquinone, Prunus Domestica (plum) Seed Oil, Oenothera Biennis Seed Oil, Sodium Ascorbyl Phosphate, Phenethyl alcohol, Glyceryl Caprylate, Tocopherol, Beta-Sitosterol, Squalene, Xanthan Gum, Cymbopogon Schoenanthus Oil, Lavandula Angustifolia Oil, Citral, Geraniol, Linalool, Limonene


A krém kellemes állagú, viszonylag gyorsan felszívódik, a benne található citromfű és levendula illóolaj miatt, a nagyon érzékeny bőrüeknek nem ajánlanám. A krém egy könnyed, enyhén sárgás színnel bír, a hetek elteltével nem sötétedett a C-vitamin tartalma miatt sem, viszont a citromfű egyre inkább kiérződött, ami engem egy idő után zavarni kezdett. 

Alapvetően jómagam kerülöm ezt a hármas összetevőkombót ( Geraniol, Linalool, Limonene), de jelen esetben kivételt tettem, mert kiváncsi voltam a márka egyik állandó bestseller krémére. Összességében kellemes termék volt, kellőképp hidratált és az első-két hónapban az erősebb citromfüves illat sem zavart, sőt inkább kellemes és friss érzetet adott.  Amennyiben a C-vitamin tartalma miatt vásárolnátok meg, akkor talán nem ez a legjobb befektetés, hiszen nem ez az összetevő dominál benne, hiába a csomagolás és a név ezt sugallja. A krémbe Sodium Ascorbyl Phosphate lett keverve, ami a C-vitaminnak egy vízben oldodó, stabil, könnyedén formulázható alakja. 5%-os koncentrációban képes a pattanásokat és azok foltjait csökkenteni, de önmagában, kis mennyiségben  nem túl sok pluszt ad a rutin végében. A kollagéntermelést sem serkenti úgy, mint a tiszta aszkorbinsav, de mindenképpen plusz pont, hogy tartalmazza ezt is a termék.

6490 Ft
Ti mit próbáltatok ki eddig a Blanche natúrkozmetikai márkától?

Bisous, Sophie

You May Also Like

0 megjegyzés