A vidéki dizájn boltok: Design Patika

by - június 07, 2019


A blogon kiemelt figyelemben részesülnek a hazai design üzletek. A felületen van már jó néhány cikk belőlük, de ezzel a bejegyzéssel mégis egy új ajtót nyitok ki. A hazai design legnagyobb részt a fővároshoz kötődik, hiszen a legtöbb márka ott képviselteti magát, ott kapnak helyet a nevesebb dizájn események is, amelyekről nemsokára hozom is a várt posztot. Lassan, de biztosan behozom magam. Jó tudni azonban, hogy a dizájn iránti szenvedély nem áll meg  Budapesten, hiszen a nagyobb városokban is vannak üzletek, kisebb vállalkozások, amelyeknek ugyanaz a fő célja, megmutatni a hazai művészközeg alkotásait.


Hónapokkal ezelőtt voltam Pécsen és betértem a Design Patika névre keresztelt üzletbe. A boltot már sokkal előbb ismertem és mikor elindítottam ezt a posztformátumot, tudtam, hogy ezzel szeretném kezdeni a vidéki mustrát.



A hely Pécs szívében található, egy 222 éves Patikában, amely a magyar dizájn és kézműves termékeknek köszönhetően új funciót és küldetést kapott. A design bolt tulajdonosa Szabó Tímea, aki textiltervezőként viszi mindemellett a saját márkáját, a Chic street designt is. A legújabb tavaszi-nyári kollekciója például, A kis herceg történetét veszi alapul, így érdemes Timi ezen oldalán is garázdálkodni. Amikor a boltban jártam csak Timivel találkoztam, de a Design Patikának van még egy tulajdonosa M. Balogh Edina. A csajok együtt irányítják és egyengetik a bolttal kapcsolatos teendőket.


Az üzlet legnagyobb részt a környéken élő kreatív alkotók tárházát kínálja, így a kézműves termékek száma is nagy mennyiségben megtalálható náluk. Timit megismerve, a bolt is épp olyan, mint ő maga, színes és sokrétű. A boltban helyi termelők finomságai is várják a gasztronómia szerelmeseit és ami plusz pont ezzel kapcsolatban, hogy nagyobb százalékban ezek igen egészséges nasik.


Az ESZKA márka, a Delka bag, de még az Amella bag is felsorakozik a termékek között, illetve rengeteg apróság (ékszerek, printek) várják az új tulajdonosaikat. A Design Patika egésze olyan, mint egy bohém játszótér, minden kis szegletében találhatunk egy-egy darabot, ami talán pont a mi ízlésünk szerint lett megalkotva. A bolt sokszor rendez workshopokat, kreatív foglalkozásokat, így a helyiek ezeken az eseményeken át is élhetik a saját kezűleg elkészített alkotások erejét.





Pécsiek, aki esetleg menne jövő héten Fishingre, annak megsúgom, hogy a design bolt kínálata is kint lesz, szemezgessetek bátran!

Design Patika: Pécs, Széchenyi tér 5, 7621



You May Also Like

0 megjegyzés