Puuung, a szerelem könyve

by - július 17, 2018


Sziasztok!

A sok visszajelzésnek köszönhetően láttam, hogy ezt a bejegyzést már nagyon várjátok, kíváncsiak lettetek és ámultatok az illusztrációkat látva. Illetve, hát tudni szerettétek volna azt is, hogy miért és hogyan jött ez a téma a blogomra. 

Puuung szerelem könyve idén februárban került hozzám és egy olyan embertől kaptam, akivel a könyvben szereplő összes kis apró percet át akarok élni és még ennél is többet. Ha ránéztek az első képre a bejegyzésben láthatjátok, hogy ez egy koreai art book, ami a szeretet és a szerelem jegyében készült. A koreai világ kevésbé áll hozzám közel, nagyon idegennek érzem magamtól ezt a kultúrát, de mindig ámulok és bámulok, mi mindent tudnak alkotni művészeti fronton is.

A könyvet körülbelül 2 évvel ezelőtt ismertem meg, egyszerűen rátaláltam az instagramon @puuung profiljára és megfogott az, amit át akar adni az illusztrációi által. Én is művészettel foglalkozom, így talán ezek a dolgok még inkább le tudnak nyűgözni, mint egy átlag embert, de azt gondolom, aki ránéz ezekre a kedves rajzokra, annak nem kell magyaráznom Puuung sikerét.

Koreában nem igazán úgy működik a szerelem felvállalása mint nálunk. Itthon, de még a nyugati országokban is, ha valaki kiteszi a szerelmét, bármelyik social media felületre, akkor azonnal megkapja azt a bántást, hogy magamutogatás az egész, vagy, az irigykedők tábora jelentkezik azzal, hogy miért kell kitárni a magánéletet. Ez részben azért is van így, mert az emberek önmaguk felvállalása nélkül sokkal inkább mernek ítélkezni és véleményt nyilvánítani anélkül, hogy ismernék a körülményeket vagy az adott párt.

Én mindig is szerettem nézni a közös képeket, azokat a profilokat, amiknél látszik a tiszta szívből jövő szeretet a másik iránt. Engem még a beállított képek sem különösebben zavarnak, ha az a párnak tetszik és mindketten jót mókáztak a készítés közben. Viszont, ezeket sem kell túlzásba vinni. Nem az jelzi a szerelem erősségét hány poszt is van fent rólunk, illetve azt gondolom fontosabb megélni a pillanatokat, mintsem, hogy ezeket minden erőnkkel közönség elé tárni. Nem másnak kell a boldogságunkat megmutatni, hanem egymással kell megélni, a többi pedig megy magától. 


Nos, Dél-Koreában a fiatalok párkapcsolata picit máshogy működik, mint itt nyugaton. A hagyományok miatt is, sokkal inkább ragaszkodóbb természetűek a párok, igyekeznek sok időt eltölteni egymással és természetes dolog ennek a hangoztatása is, legyen az egy instagram feed is akár. Én személy szerint nagyon szeretem, amikor szembetalálkozom egy ilyen oldallal és látom a képek komponáltságából, a színekből, az apró beállításokból, hogy vajon milyen is lehet az adott pár a hétköznapokban. A bejegyzés alá, majd lelinkelem nektek, a kedvenc koreai párosaim feed-jeit.

Puuung nagyon sokáig titkolta kilétét, nem igazán az a típusú ember, aki nagy figyelmet akart maga köré, sokkal inkább az alkotásai azok, amik leírják ki is ő valójában. Aztán egyre inkább népszerűvé váltak a kedves kis rajzai, amik az élet apró pillanatait örökítik meg. Azt gondolom, hogy nagyobb részt ezek a kis apró jelzések, érintések, odafigyelések azok, amik megmutatják a két ember közötti varázst. Ha pedig ezek az apró, talán kissé sablonos hétköznapi teendők, pillanatok rendben vannak és működnek, onnan nem lehet semmi baj sem.



Puuung igazi neve Park Da Mi, egy fiatal lány, aki szívből rajzol és örökíti meg azokat az apró történéseket az életéből, amik számára fontosak és boldogságot nyújtanak. Rajzos szenvedélye odáig fajult, hogy végül egyetemet is eszerint választott és illusztrátornak ment. A rajzolás mellett az animáció iránya sem idegen számára, a Youtube csatornáján számos édes, rövid videó van fent, amik mozgás formájában is életre kelti a két karaktere mélyről jövő szerelmét.



A Puuung illusztrációk azóta, bejárták az egész világot. A Grafolio Kiadó már 2 könyvét is megjelentette, az Amazon oldalán is lehetett egy időben csomagot vásárolni tőle. Koreában már számos televíziós produkcióban is szerepeltek a munkái, most például a Mediheal márkához adta a nevét Park Da Mi és az egyik kedves animációját is. Sőt az egyik  koreai drámában is helyett kapott a könyv, ehhez,  egy kis részletet szintén teszek a bejegyzés végére.




Remélem tetszett nektek a mai bejegyzés :) Puuung a legkedvesebb külföldi illusztrátorom, láthatjátok nem hiába.
 Puszi, Szofi

LINK: Kdrama 
Instagram profilok, akiknek inspiráló a profiljuk: da_goon Ha Young, hw.cp
A könyvek beszerezhetőek: AMAZONON, EBAYEN,





You May Also Like

0 megjegyzés